Laatste nieuws

1 november 2016 Primeur voor SuperOil in Dronten

De nieuwe oplegger is een fonkelnieuw concept waarvan SuperOil de primeur geniet, een tankwagen met een inhoud van 48.000 liter maar wel twee meter kortere lengte. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn elektrisch meesturend, daarmee behoudt hij de wendbaarheid van de kleinere wagens.

17 juni 2016 Introductie SuperOil Al meer dan 50 jaar verzorgt BOL Handelsonderneming B.V. voor u de levering van diesel en andere producten op de door u gewenste locaties. Om onze herkenbaarheid als leverancier voor diesel en andere brandstoffen te benadrukken introduceren wij SuperOil. 11 april 2016 Nieuwe dieseltanks geleverd 6 nieuwe dieseltanks werden afgelopen week afgeleverd bij BOL. Deze tanks zijn uiteraard bestemd voor klanten van BOL. Het betreft 5 maal een 5m3 tank en eenmaal een 4m3 tank. Heeft u interesse in een nieuwe dieseltank? Neem dan contact met ons 7 april 2015 AdBlue voor personenauto's In vrachtwagens is het gebruik van AdBlue-toevoeging al jaren gebruikelijk om aan de Euro 5 en Euro 6 norm te kunnen voldoen. Ook in personenauto's zien we dit nu vaker terug.  22 januari 2015 Wolf Oil Corporation - 60 jaar Wolf Oil Corporation is van oorsprong een Belgisch familiebedrijf dat in 1955 door de heer Paul Wolfs is opgericht. Wolf Oil is gevestigd in Hemiksem, even ten zuiden van Antwerpen.  Volgende 5 items >>

AdBlue voor personenauto's

7 april 2015

In vrachtwagens is het gebruik van AdBlue-toevoeging al jaren gebruikelijk om aan de Euro 5 en Euro 6 norm te kunnen voldoen. Ook in personenauto's zien we dit nu vaker terug. Enkele fabrikanten werken er al een paar jaar mee en Adblue is nu ook voor personenauto's bij BOL verkrijgbaar.

 

Wat is AdBlue?

AdBlue wordt ook wel ‘reductiemiddel’ of ‘NOX-reductiemiddel AUS32’ genoemd. Het wordt gebruikt in voertuigen die zijn uitgerust met SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) voor nabehandeling van het uitlaatgas. De vloeistof (een oplossing van ureum in gedeïoniseerd water) is een zuiveringsvloeistof die er voor zorgt dat de dieselmotor minder NOX uitstoot. AdBlue maakt het mogelijk om 85 procent van de schadelijke NOx om te zetten in onschadelijke stikstof en waterdamp. Hiervoor wordt de vloeistof door middel van een verstuiver in het uitlaatsysteem voor de reductiekatalysator gespoten. AdBlue wordt in een aparte tank meegenomen en dient regelmatig te worden bijgevuld. Als dat niet gebeurt kunnen er problemen ontstaan. Wanneer AdBlue na een aantal waarschuwingen in de display niet wordt bijgevuld, kan de motor niet meer gestart worden. Zo wordt voorkomen dat bestuurders doorrijden met een lege AdBlue-tank en daardoor veel NOx uitstoten.

 

Het verbruik van AdBlue is ongeveer 1 a 2% ten opzichte van het dieselgebruik.

Speciaal voor personenauto's zijn er flessen beschikbaar van 1,89 ltr.

 

In onze tankshops kunt u dit product verkrijgen.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van BOL

Aanmelden
  • BOL Installatiewerk is
    Kiwa gecertificeerd