Laatste nieuws

1 november 2016 Primeur voor SuperOil in Dronten

De nieuwe oplegger is een fonkelnieuw concept waarvan SuperOil de primeur geniet, een tankwagen met een inhoud van 48.000 liter maar wel twee meter kortere lengte. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn elektrisch meesturend, daarmee behoudt hij de wendbaarheid van de kleinere wagens.

17 juni 2016 Introductie SuperOil Al meer dan 50 jaar verzorgt BOL Handelsonderneming B.V. voor u de levering van diesel en andere producten op de door u gewenste locaties. Om onze herkenbaarheid als leverancier voor diesel en andere brandstoffen te benadrukken introduceren wij SuperOil. 11 april 2016 Nieuwe dieseltanks geleverd 6 nieuwe dieseltanks werden afgelopen week afgeleverd bij BOL. Deze tanks zijn uiteraard bestemd voor klanten van BOL. Het betreft 5 maal een 5m3 tank en eenmaal een 4m3 tank. Heeft u interesse in een nieuwe dieseltank? Neem dan contact met ons 7 april 2015 AdBlue voor personenauto's In vrachtwagens is het gebruik van AdBlue-toevoeging al jaren gebruikelijk om aan de Euro 5 en Euro 6 norm te kunnen voldoen. Ook in personenauto's zien we dit nu vaker terug.  22 januari 2015 Wolf Oil Corporation - 60 jaar Wolf Oil Corporation is van oorsprong een Belgisch familiebedrijf dat in 1955 door de heer Paul Wolfs is opgericht. Wolf Oil is gevestigd in Hemiksem, even ten zuiden van Antwerpen.  Volgende 5 items >>

Afschaffing rode gasolie per 1 januari 2013

22 november 2012

Eén van de maatregelen uit het Begrotingsakkoord 2013 is dat per 1 januari 2013 de rode diesel afgeschaft zal worden (uitgezonderd de beroepsscheepvaart). Het accijnstarief van rode gasolie zal dan worden gelijkgetrokken met het accijnstarief van gewone diesel.

 

Omdat de voorraadtank met rode gasolie op 1 januari 2013 natuurlijk niet leeg is, gelden enkele overgangsbepalingen: 

 

Voorraad rode gasolie op 1 januari 2013

De aanwezige voorraad rode gasolie op 1 januari 2013 kunt u gebruiken tot en met 30 juni 2013. Uiteraard uitsluitend voor tractoren, shovels, kranen, aggregaten etc. Ook tijdens deze overgangsperiode blijft het verboden rode gasolie te gebruiken in motorvoertuigen voor over de weg. Na 30 juni 2013 is het niet meer toegestaan om rode gasolie in de voorraadtank te hebben.

 

Uw laatste bestelling gasolie in 2012 moet dus opgebruikt zijn vóór 1 juli 2013!

 

Naheffing en vrijstelling van naheffing op aanwezige voorraad gasolie

Over de voorraad rode gasolie in de tank van de eindgebruiker na 1 januari 2013 wordt in principe een naheffing verplicht ter hoogte van 0,18142 euro per liter.

 

Deze is uitsluitend van toepassing, als de eindgebruiker één of meer opslagtank(s) met rode gasolie heeft staan met een gezamenlijke opslagcapaciteit meer dan 5000 liter en op 1 januari 2013 meer dan 1380 liter voorraad rode gasolie in deze opslagtank(s) heeft zitten (deze voorraad komt overeen met de naheffingdrempel van 250 euro).

 

Er wordt dus géén naheffing opgelegd:

Als de totale opslagcapaciteit van de eindgebruiker voor rode gasolie minder is dan 5000 liter.

Als de gezamenlijke opslagcapaciteit meer dan 5000 liter is, maar er minder dan 1380 liter rode gasolie op voorraad is.

 

Indien in uw geval een naheffing nodig zal zijn, dient u zelf uiterlijk 8 januari 2013 aangifte te doen bij de douane. Het aangifte formulier is begin december te downloaden op www.douane.nl

 

Bestellingen rode gasolie eind van het jaar

De verwachting is dat het de laatste weken van het jaar erg druk zal zijn met de bevoorrading van de opslag tanks met rode gasolie. Wanneer u de voorkeur heeft om de gasolietank nog te vullen dit jaar, vragen wij u vriendelijk om uw bestelling op tijd aan ons door te geven. Vanaf 15 november is het product volledig winterkwaliteit. U kunt uw bestelling óók mailen naar bestellen@bol.nl

 

Regeling teruggaaf accijns (EB) komt te vervallen

De regeling teruggaaf accijns voor grootverbruikers komt per 1 januari 2013 te vervallen. De laatste teruggaaf (bij een verbruik van meer dan 153.000 liter) zal nog over 2012 verleend worden. Eindverbruikers dienen daartoe zelf het verzoek in te dienen.

 

Heeft u nog vragen?

Op onze website www.bol.nl kunt u extra informatie vinden van de douane. Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen of wenst u meer informatie, dan staan wij u graag te woord. Tel. 0321-387654

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van BOL

Aanmelden
  • BOL Installatiewerk is
    Kiwa gecertificeerd