Laatste nieuws

1 november 2016 Primeur voor SuperOil in Dronten

De nieuwe oplegger is een fonkelnieuw concept waarvan SuperOil de primeur geniet, een tankwagen met een inhoud van 48.000 liter maar wel twee meter kortere lengte. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn elektrisch meesturend, daarmee behoudt hij de wendbaarheid van de kleinere wagens.

17 juni 2016 Introductie SuperOil Al meer dan 50 jaar verzorgt BOL Handelsonderneming B.V. voor u de levering van diesel en andere producten op de door u gewenste locaties. Om onze herkenbaarheid als leverancier voor diesel en andere brandstoffen te benadrukken introduceren wij SuperOil. 11 april 2016 Nieuwe dieseltanks geleverd 6 nieuwe dieseltanks werden afgelopen week afgeleverd bij BOL. Deze tanks zijn uiteraard bestemd voor klanten van BOL. Het betreft 5 maal een 5m3 tank en eenmaal een 4m3 tank. Heeft u interesse in een nieuwe dieseltank? Neem dan contact met ons 7 april 2015 AdBlue voor personenauto's In vrachtwagens is het gebruik van AdBlue-toevoeging al jaren gebruikelijk om aan de Euro 5 en Euro 6 norm te kunnen voldoen. Ook in personenauto's zien we dit nu vaker terug.  22 januari 2015 Wolf Oil Corporation - 60 jaar Wolf Oil Corporation is van oorsprong een Belgisch familiebedrijf dat in 1955 door de heer Paul Wolfs is opgericht. Wolf Oil is gevestigd in Hemiksem, even ten zuiden van Antwerpen.  Volgende 5 items >>

Actie Tankslag bijna voorbij

20 januari 2011

Tijdens de Actie Tankslag zijn vele ondergrondse tanks voor dieselbrandstof gelicht en is deze manier van opslag onder de loep genomen. Na deze is actie is besloten dat alle tanks na een periode van 15 jaar aan de wettelijke eisen moeten voldoen, om zo het weglekken van schadelijke stoffen in de bodem te voorkomen. In juni 2011 zij die 15 jaren voorbij.

 

In de vorige eeuw heeft de EU nieuwe richtlijnen opgesteld voor de opslag van gevaarlijke stoffen. De lidstaten van de EU hebben de opdracht gekregen deze richtlijnen in hun eigen land te vertalen en door te voeren. KIWA heeft deze vertaling gemaakt, samen met de brancheorganisaties. In deze vertaling is gesteld dat alle opslagtanks moeten voldoen aan de gestelde eisen, inclusief een inwendige inspectie. Bovendien moeten enkelwandige tanks, zowel ondergronds als bovengronds, in een vloeistofdichte lekbak worden geplaatst, om zo de brandstof op te kunnen vangen  bij een eventuele lekkage door roestvorming.

 

Per juni 2011 verdwijnt de overgangsregeling en moeten tanks aan de KIWA richtlijnen voldoen. Bovengrondse tanks moeten dubbelwandig zijn of enkelwandige tanks moeten in een lekbak wordt geplaatst. Daarnaast moet er voor de inwendige inspectie een mansgat aanwezig zijn. Ook moet de eigenlijke tank volledig zijn afgeschermd, inclusief de eventueel aanwezige pompinstallatie. De pompinstallatie moet beschermd zijn tegen alle weersinvloeden en de tank moet zijn voorzien van een KIWA keurmerk. Ook voor de plaats en de plaatsing van de tank zijn regels opgesteld; de gehele opbouw en plaatsing moet uitgevoerd worden door een erkende installateur. De erkende installateur zal dan ook een KIWA certificaat (het KIWA-keur) afgeven bij het plaatsen van een tank.

 

In de Nederlandse vertaling van de EU-richtlijnen zijn de landelijk geldende regels opgenomen. Echter, gemeenten mogen aanvullende eisen stellen. Bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid en afstand tot de bebouwing. De milieuhandhaver van de gemeente controleert dit.

 

Een opslagtank kan gemaakt worden van staal of kunststof. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Zo heeft een tank van staal een jaarlijkse water/sludge meting nodig om na te gaan of de kans op roestvorming aanwezig is. Binnen 15 jaar moet de tank worden geïnspecteerd op roestvorming en de wanddikte moet worden getest. Voor een kunststof tank zijn deze controles niet nodig. Echter, een kunststof tank moet worden voorzien van een beveiliging tegen aanrijding.

 

Uw oude, afgekeurde tank moet milieuverantwoord worden afgevoerd. Deze sanering moet worden uitgevoerd door bedrijven die zich daarin gespecialiseerd hebben en officieel erkend en gecertificeerd zijn.

 

Bol Handelsonderneming kan u adviseren welke extra bepalingen van de gemeente voor u van toepassing zijn en welk materiaal voor de tank het beste bij uw onderneming past. Ook regelt zij de sanering van de afgekeurde tanks voor u. Ben u geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer 0321 – 38 76 54 of vul het contactformulier in.

 

Bron: Landbouwmechanisatie januari 2011

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van BOL

Aanmelden
  • BOL Installatiewerk is
    Kiwa gecertificeerd