Laatste nieuws

1 november 2016 Primeur voor SuperOil in Dronten

De nieuwe oplegger is een fonkelnieuw concept waarvan SuperOil de primeur geniet, een tankwagen met een inhoud van 48.000 liter maar wel twee meter kortere lengte. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn elektrisch meesturend, daarmee behoudt hij de wendbaarheid van de kleinere wagens.

17 juni 2016 Introductie SuperOil Al meer dan 50 jaar verzorgt BOL Handelsonderneming B.V. voor u de levering van diesel en andere producten op de door u gewenste locaties. Om onze herkenbaarheid als leverancier voor diesel en andere brandstoffen te benadrukken introduceren wij SuperOil. 11 april 2016 Nieuwe dieseltanks geleverd 6 nieuwe dieseltanks werden afgelopen week afgeleverd bij BOL. Deze tanks zijn uiteraard bestemd voor klanten van BOL. Het betreft 5 maal een 5m3 tank en eenmaal een 4m3 tank. Heeft u interesse in een nieuwe dieseltank? Neem dan contact met ons 7 april 2015 AdBlue voor personenauto's In vrachtwagens is het gebruik van AdBlue-toevoeging al jaren gebruikelijk om aan de Euro 5 en Euro 6 norm te kunnen voldoen. Ook in personenauto's zien we dit nu vaker terug.  22 januari 2015 Wolf Oil Corporation - 60 jaar Wolf Oil Corporation is van oorsprong een Belgisch familiebedrijf dat in 1955 door de heer Paul Wolfs is opgericht. Wolf Oil is gevestigd in Hemiksem, even ten zuiden van Antwerpen.  Volgende 5 items >>

Primeur voor SuperOil in Dronten

1 november 2016

Sinds het bestaan van Oostelijk-Flevoland, is de naam BOL er bekend als leverancier van brandstoffen en smeermiddelen.

BOL heeft zich in al die jaren breed ontwikkeld en het werkgebied reikt inmiddels ver over de Flevolandse grenzen. BOL Handelsonderneming, kennen we inmiddels onder de naam SuperOil. SuperOil levert brandstoffen aan agrarische en andere bedrijven, tevens bevoorraadt SuperOil de 18 eigen tankstations opererend onder de naam SuperTank.

Voor de agrarische bedrijven heeft SuperOil twee opleggers met een tankinhoud van 35.000 liter. Op de boerenerven is de ruimte vaak beperkt en ook wil SuperOil voorkomen dat door te veel gewicht de bestratingen worden beschadigd. Deze leveringen worden grotendeels overdag uitgevoerd met tankwagens die van een eigen pomp zijn voorzien.

De SuperTank-stations worden bevoorraad met grotere drieassige tankwagens met een inhoud tot 48.000 liter. Bij de tankstations is vaak voldoende ruimte. Omdat de tanks zich hier onder de grond bevinden zijn deze tankwagens niet voorzien van een pomp en stroomt de brandstof door z’n eigen gewicht naar de tanks. Om hinder voor klanten te vermijden worden de tankstations vaak in de nacht bevoorraad.

“Om efficiënter te kunnen werken heeft Hans Bol in overleg met tankwagenfabrikant Dijssel in Soest een nieuw concept bedacht, welke binnenkort gepresenteerd gaat worden”, zegt Stefan de Raat als manager van SuperOil.

Dijssel is een bedrijf met 60 jaar ervaring in tankbouw. De nieuwe oplegger is een fonkelnieuw concept waarvan SuperOil de primeur geniet, een tankwagen met een inhoud van 48.000 liter maar wel twee meter kortere lengte. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn elektrisch meesturend, daarmee behoudt hij de wendbaarheid van de kleinere wagens. De grotere inhoud heeft men weten te bereiken door de diameter  van de tank als geheel 20 cm groter te maken. Deze tank is tevens uitgevoerd met een pomp, meerdere afgifte haspels, met elk eigen additieve systeem, daarmee voorkomen we productvermenging.

Technisch directeur Henri van den Dijssel zegt er over: ”Het is een uniek concept en we hebben alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk brandstof mee te nemen in een zo kort mogelijke oplegger. De grootste uitdaging voor ons was om aan de vereiste kantelbeveiliging te voldoen, dat hebben we opgelost door speciale assen te ontwerpen”. Een andere uitdaging was om de tap- of apparatenkast onder de oplegger gemonteerd te krijgen in de kortere ruimte.

Met een 460 pk DAF trekker zal de nieuwe tankwagen bijdragen aan meer efficiëntie in het brandstofvervoer van SuperOil. De nieuwe oplegger is overdag inzetbaar naar de agrarische- en andere bedrijven en ‘s avonds en ‘s nachts naar de verschillende SuperTank-stations.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van BOL

Aanmelden
  • BOL Installatiewerk is
    Kiwa gecertificeerd